Det sägs att Kesella i degen när du bakar kanelbullar gör de extra saftiga och goda. Med det här receptet blir bullarna precis sådär saftiga och goda som utlovas.
Ingredienser:
Fyllning:
Pensling:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
3. Blanda mjöl, jäst, salt, socker och kardemumma i en degbunke.
4. Smölt smöret.
5. Blanda ihop smör, kesella och mjölk. Häll ner det i mjölblandningen.
6. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter.
7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
8. Kavla ut degen till en rektangulär platta och bred ut fyllningen på den. Vik plattan dubbel och skär remsor av degen.
9. Snurra remsorna lätt och vik ihop de till knutar.
10. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa i 15 minuter till under en bakduk.
11. Vispa ihop ägg med en msk mjölk och pensla bullarna med det. Strö över pärlsocker.
12. grädda bullarn mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter.
13 Låt svalna på ett kallt galler.