De här söta bullarna innehåller mandelmassa och penslas med sockerlag efter gräddningen.
Ingredienser:
Fyllning:
Sockerlag:
Gör så här:
1. Värm mjölken fingervarm (37°C) i en kastrull på spisen.
2. Smula ner jästen med fingrarna i en stor degbunke och häll på lite av mjölken.
3. Lös upp jästen och häll sedan på resten av mjölken.
4. Tillsätt mjölet och sockret och blanda ordentligt.
5. Skär smöret i små bitar och knåda in det tillsammans med kardemumman i degen.
6. Knåda degen ordentligt under tio minuter och låt sedan degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
7. Blanda ihop fyllningen.
8. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ner den något.
9. Dela degen i två delar och kavla ut de till 1 cm tjocka, rektangulära plattor.
10. Bred ut fyllningen över plattorna och rulla ihop till två rullar.
11. Skär rullen i 2,5 cm tjocka bitar och lägg i bullformar på en plåt.
12. Täck över bullar med en bakduk och låta de jäsa på plåten i en halvtimme.
13. Grädda bullarna i ugnen på 225°C i 8-10 minuter.
14. Blanda socker och vatten i en kastrull och låt koka upp så sockret löser sig.
15. Pensla bullarna direkt när de kommer ut ur ugnen med sockerlagen.
16. Låt svalna på ett galler.