Har du tröttnat på kanelbullar kan du variera dig genom att baka dessa goda vaniljbullar. Du kan fortfarande ha lite kanel eller kardemumma i degen om du inte vill överge den smaken helt.
Ingredienser:
Fyllning:
Pensling:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen och tillsätt sedan mjölken. Värm till 37°C (fingervarmt).
2. Ta fram en stor degbunke som du smular ner jästen i.
3. Lös upp jästen med en dl av den fingervarma mjölken.
4. Tillsätt resten av mjölken och blanda även i salt och socker.
5. Blanda i mjölet och arbeta degen tills den känns fast och smidig. Den får inte vara för torr och känns den för kladdig får du ha i lite till mjöl.
6. Täck över skålen med en bakhandduk eller plast och låt den jäsa i 40 minuter.
7. Blanda ihop fyllningen.
8. Mjöla in bakbordet och stjälp upp degen.
9. Knåda degen och dela den sedan i två delar.
10. Varje del kavlas ut till en rektangel som mäter ungefär 40*25 cm.
11. Bred ut fyllningen på degen.
12. Rulla ihop degplattorna till två rullar.
13. Dela varje rulle i 12 delar och lägg de i bullformar på en plåt.
14. Låt de jäsa under en bakhandduk i en halvtimme.
15. Sätt ugnen på 250°C.
16. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
17. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 10 minuter och låt de sedan svalna på ett galler.